Dobrostan pracowników elementem konkurencyjności na rynku pracy
Tematem panelu jest dobrostan pracowników wpływający na rozwój i konkurencyjność firm. W szczególności dotyczy on wsparcia materialnego w postaci benefitów żywieniowych stanowiących ważny element dbałości o zdrowie pracowników oraz będących formą pomocy o charakterze socjalnym. W trakcie dyskusji uwaga zostanie poświęcona zakładowemu funduszowi świadczeń socjalnych, który wymaga dostosowania do wymogów współczesności pod kątem zaspokajania potrzeb pracowników.
Prelegenci

Paweł Jaroszek
Członek Zarządu, Zakład Ubezpieczeń Społecznych

Tomasz Maruszewski
Zastępca Prezesa Zarządu ds. Finansowych, Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych

Joanna Frydrych
Zastępca Przewodniczącego Sejmowej Komisji Polityki Społecznej i Rodziny

Norbert Kusiak
Dyrektor Wydziału Polityki Gospodarczej, Ogólnopolskie Porozumienie Związków Zawodowych

Sylwia Bilska
Prezes Zarządu, Edenred

Karol Kamas
Dyrektor Marketingu i Rozwoju, Pluxee
Moderator

Grażyna Spytek-Bandurska
Ekspert Federacji Przedsiębiorców Polskich ds. stosunków pracy, dialogu społecznego i rynku pracy